Sunday 6 July 2014

Dzsakarta Dicsérő Gyülekezet - 15 év

Indonézia hatalmas szigetország Ausztrália fölött.

Történelme színes, ősi vallása már-már elfelejtett. Az iszlám XIII. századi betöréséig főleg a hinduizmus és jellemzően távol-keleti vallások voltak ismertek. A térhódító új vallás - épp úgy, ahogy a katolikus egyház Európában - kíméletlenül csörtetett előre, mígnem az előbbiek eltöröltettek. Egyedül Bali tudta tisztán megőrizni a hindu hagyományokat - ma népszerű turista desztináció.

Indonézia lakossága a világon a legnagyobb százalékban vallotta magát iszlám vallásúnak a népszámlások alkalmával, ezért sokan úgy hiszik, ez a legnagyobb muzulmán ország, noha Indonézia (demokratikus) köztársaság, és jámbor nép az indonéz. Viszont a keresztény missziók is itt hagyták történelmi lábnyomukat - főleg a katolikus és református irányvonalban.

A Dzsakarta Dicséret Egyházi Közösség éppen 15 éve született a karizmatikus keresztények családjába. Lendületes dalai a modern megjelenést, hűen bibliai vonalat képviselik Jézus nevében. Legfőbb üzenetük az egyetlen Istennel való egyéni, ám igen bensőséges kapcsolaton keresztül az isteni szeretet elfogadása, élvezete és továbbítása.

Azt, hogy igény van munkásságukra, jelzi töretlen fejlődésük. Tömegek térnek meg szolgálatuk nyomán. Valamennyi indonéz karizmatikus gyülekezet szépen növekszik.


További sok sikereket, JPCC, boldog 15. születésnapot!




No comments:

Post a Comment